Kasze od Lubelli to źródło naturalnego błonnika. Dostępne są w praktycznych i wygodnych w użyciu opakowaniach wraz z czytelną specjalizacją oraz przepisem i zdjęciem dania.
Sposób przygotowania
W zimnej wodzie wypłucz szklankę kaszy i odlej wodę. Zagotuj lekko osoloną wodę ( 1l na szklankę kaszy). Do gotującej się wody wrzuć porcję kaszy i gotuj pod przykryciem przez około 15 minut, często mieszając. Następnie odcedź ugotowaną kaszę.
Skład produktu
Kasza jęczmienna średnia. Zawiera gluten.
Wartości odżywcze
Wartość odżywcza w 100 g suchego produktu
Wartość energetyczna 1432 kJ / 339 kcal
- Tłuszcz 1,4 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g
- Węglowodany 68 g
- w tym cukry 2,2 g
- Błonnik 10 g
- Białko 8,5 g
- Sól 0 g
- Błonnik w 100 g ugotowanej kaszy 3,2 g
Polecamy